Descobreix l’entorn d’Osona i el Lluçanès

Senderisme, natura, història i cultura al teu abast, sense haver d’agafar el cotxe.

 

A més, estem a només 20 minuts de Vic, on trobareu una gran varietat de botigues i restaurants, a més del tradicional mercat de cap de setmana.

Itinireraris a peu o amb bicicleta

Sortint de El Permanyer tens infinitat de recorreguts per a descobrir l’entorn.

 

Així que hem decidit posar-t’ho fàcil!

 

A cada casa trobaràs un dossier, creat per nosaltres mateixos, amb les nostres rutes preferides,i interpretades, de manera que pugueu anar coneixent la natura, la cultura i la història del camí que decidiu recórrer.

 

Allà hi podràs trobar diferents itineraris, entre els quals:

1

El Serrat Roig

El Serrat Roig

Fàcil, senzilla i amb bones vistes

El Serrat Roig és una petita muntanya on és fàcil arribar. Des del cim es pot veure el Montseny, els Pirineus, la plana de Vic i la muntanya de Montserrat.

 

Pel camí, passareu per una bassa, uns xaragalls, un Pantà, un preciós “Roure Encantat” i senders de bosc, ben senyalitzats i fàcils de seguir.

 

Important: no està permès banyar-se a la bassa ni al pantà. Si feu la ruta durant la temporada d’estiu i voleu refrescar-vos, tindreu la piscina esperant-vos a El Permanyer.

 

Trobaràs la versió completa d’aquesta ruta, amb totes les indicacions, a la teva arribada al Permanyer.

Dificultat: FÀCIL
Distància: 3,4 km
Durada aprox: 1.22 h

Sant Genís i Sant Jaume

La ruta romànica

L’església de Sant Genís és una petita joia romànica de la nostra regió, on es pot arribar caminant des del Permanyer. I, si volem ampliar una mica més la ruta, també podreu arribar fins a l’Església de Sant Jaume de Fenollet, una altra perla romànica del segle XI.

 

Al llarg de la ruta us trobareu amb camins que travessen camps, boscos i petits torrents, per a gaudir de la naturalesa avançant sobre una ruta senyalitzada, sense por a perdre’s.

 

Trobaràs la versió completa d’aquesta ruta, amb totes les indicacions, a la teva arribada al Permanyer.

Dificultat: MITJANA
Distància: 10,3 km
Durada aprox: 3,46h

Sant Genís i Sant Jaume

2
3

Sant Bartomeu del Grau

Sant Bartomeu del Grau

El poble transfigurat

Sant Bartomeu del Grau és un poble petit del Lluçanès, que encara conserva nombroses cases originals del segle XVIII i de principis del XIX. Limita amb la plana de Vic, i per la seva altura ens permet gaudir de vistes panoràmiques.

 

Aquesta ruta ens permet endinsar-nos en la història del Lluçanès a través de llocs com l’antic safareig de la Codina o la font de la Teula.

 

Tot això, seguint senders naturals de gran bellesa, com el que ens permet endinsar-nos al Bosc de Vilanova, una zona d’interès paisatgístic i botànic, i al final del recorregut gaudir de vistes a Montserrat i, a l’horitzó, del Prepirineu.

 

Trobaràs la versió completa d’aquesta ruta, amb totes les indicacions, a la teva arribada al Permanyer.

Dificultat: MITjANA
Distància: 10,7 km
Durada aprox: 3.05h

La ciutat només a 20 minuts

Modernitat i Història a Vic

Vic és la capital de la comarca d’Osona, una ciutat on la tradició conviu amb la vida actual, amb carrers que expressen segles d’història i respiren la modernitat actual.

 

A Vic trobareu el dinamisme sense presses d’una ciutat petita, amb les seves diverses botigues, restaurants, museus i edificis històrics.

 

Si hi aneu al cap de setmana al matí, també podeu visitar el seu tradicional mercat de productes locals, que es realitza el dissabte (i també el dimarts) a la plaça Major, rambla del Carme i rambla del Passeig, i el diumenge al passeig de la Generaliat.

 

A més, cada mes se celebren diferents mercats temàtics:

 

1r dissabte: mercat d’antiguitats, a la plaça dels màrtirs i mercat d’artesans a la plaça Major 2n dissabte: mercat de pintura i dibuix a la plaça major
3er dissabte: fira del disc a la plaça dels màrtirs

 

Si us ve de gust, rebre més informació a El Permanyer us donarem tot el que necessiteu per gaudir de Vic i de la comarca d’Osona també.

Amb ganes de conèixer El Lluçanès i Osona?

T’esperem a El Permanyer, per fer de la teva estància d’un moment màgic on sempre voldràs tornar.

Desplaça cap amunt